Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας για την καπιταλιστική ανάπτυξη με σκυφτούς εργαζόμενους



Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» καταψήφισε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στον οποίο προχώρησε η πλειοψηφία της Περιφέρειας Αττικής, ενός εργαλείου που, όπως είπε η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής», «αντικειμενικά εκφράζει και προσαρμόζεται στο χαρακτήρα και τις κατευθύνσεις που έχει αυτός ο Οργανισμός, στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια».

Είπε πως γίνεται «τροποποίηση πάνω στην τροποποίηση κι ένας Οργανισμός που εμφανίζεται κάθε φορά ως καινούργιος ο οποίος κι αυτός πατάει στον ίδιο δρόμο που είχε ο Οργανισμός και της διοίκησης Σγουρού, είτε ήταν Περιφέρεια είτε Νομαρχία, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και όσον αφορά τη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, πώς τους χρησιμοποιούσε, πώς τους μετακινούσε, πώς τους έβαζε να δουλεύουν και, φυσικά, δεν νομίζω ότι μπορείτε ούτε εσείς ούτε κανένας να πείσετε κανέναν, έστω και με ωραία λόγια, ότι τέλειωσαν τα ρουσφέτια, οι φωτογραφικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις. Δεν αντέχει ούτε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ "η ελπίδα έρχεται"».

Είπε πως συνεχίζει από εκεί που είχαν μείνει οι προηγούμενοι και πως η Περιφέρεια έχει προσαρμοστεί στις αναδιαρθρώσεις που έχουν περάσει και με τον «Καποδίστρια» και με τον «Καλλικράτη» και τώρα με τον «Κλεισθένη». Οι κατευθύνσεις και οι αναδιαρθρώσεις είναι στην ίδια πορεία. Ο ένας ράβει και συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στάθηκε στις αρμοδιότητες που πήρε η Περιφέρεια, χωρίς πόρους και χωρίς προσωπικό, λέγοντας πως «βάζετε πλάτη για να περάσει αυτή η εξέλιξη, δηλαδή το μακρύ χέρι, η Τοπική Διοίκηση, να αναλάβει ευθύνες και αρμοδιότητες του κράτους που θα φορτωθούν στο λαό, σε αυτόν που θα φορολογηθεί για να έχει, σε αυτόν που θα πρέπει να πληρώσει με ανταποδοτικότητα ό,τι πάρει πίσω. Γι' αυτό τις αρμοδιότητες τις θέλετε και ζητάτε και παραπάνω».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα «ελεύθερα μονοπάτια καριέρας», μία φράση που χρησιμοποιείται στο κείμενο της τροποποίησης,  σημειώνοντας πως «εδώ προσαρμόζετε την κατεύθυνση που λέει κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων» και συμπλήρωσε πως είναι αυτό που λέει η εκπαίδευση, «κινούμενος - διά βίου μάθηση- να αλλάζεις επαγγέλματα. Και αυτό σαν σκέψη, σαν αντίληψη, υπάρχει σε αυτό το κείμενο. Η δυνατότητα να σε παίρνει και να σε κάνει ό,τι θέλει ο διευθυντής».

«Είσαστε πολύ πιο βαθιά μελετημένοι, πραγματικά δεν πρέπει κανείς να υποτιμήσει τις προτάσεις που κάνετε, με την έννοια ότι κάνετε λάθη, ότι κάτι ξεχάσατε. Είσαστε πολύ καλά μελετημένοι για τις προσαρμογές που χρειάζεται αυτός ο εκσυγχρονισμός και η προσαρμογή και της Τοπικής Διοίκησης να υπηρετήσει αυτόν το ρόλο και προσαρμόζετε όλες τις λειτουργίες της όπως και τον Εσωτερικό της Κανονισμό σε αυτή την κατάσταση», επισήμανε καταλήγοντας.

Στο παρακάτω vıdeo μπορείτε να δείτε όλη την τοποθέτηση:

 

 

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *