Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Νοέμβρη 2017 για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο



Εκ μέρους της  Λαϊκής Συσπείρωσης και από αυτή τη θέση θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη και τα συλλυπητήρια μας  στις οικογένειες, στους φίλους, τους συναδέλφους των …. αδικοχαμένων θυμάτων της φονικής πλημμύρας.

Αυτή την ώρα, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι  η ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων από τη δολοφονική πλημμύρα, που εκτός από τους …. ανθρώπους τους που έχασαν, που είναι και το σημαντικότερο, έχασαν όλο το βιος τους, τους κόπους και τις προσπάθειες μια ζωής, αλλά και η συνέχιση των ερευνών για πιθανούς μετανάστες αγνοούμενους, που γι’ αυτό έχουν εκφραστεί σοβαρές ανησυχίες.

Να πάνε συνεργεία, να πληρώσει η Περιφέρεια να καθαρίσουν τη βρωμιά και τη λάσπη, γιατί σε λίγο θα πλακώσουν οι ασθένειες. Δώδεκα μέρες μετά την καταστροφή και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

 Διαβάζουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των πρακτικών του Π.Σ. της 22ας Νοέμβρη 2016 (πριν ένα χρόνο) από την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό του 2017. Λέγαμε τότε:

«Την ίδια στιγμή βεβαίως με την πρώτη βροχή θα ξαναπνιγεί η Δυτική Αθήνα και γειτονιές του Πειραιά. Οι λαϊκές οικογένειες θα χάσουν το βιος τους και θα κινδυνέψει ξανά η ζωή τους. Τότε θα έρθετε εδώ με κάποια βίντεο και με διαγράμματα κ.λ.π που θα λέτε ότι η βροχή αυτή ήταν περισσότερη από κάθε άλλη φορά για να δικαιολογήσετε αυτή την κατάσταση. Από 300 εκατ. ευρώ που είναι προϋπολογισμός, για τα 160 αντιπλημμυρικά   εσείς φέτος δίνετε μόνο 16,7 εκατ… Μόνο τόσα. Γι’ αυτό θα πνιγούν ξανά. Θα έχετε ευθύνη λοιπόν εσείς κι όχι κάποιος άλλος γι’ αυτή την κατάσταση». Δυστυχώς έτσι έγινε!

Θυμίζουμε, ότι εκτός από τις επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, που να θωρακίζουν την Αττική και να προστατεύουν τη ζωή και το βιος των εργαζομένων, είχαμε ζητήσει να συζητηθεί ειδικά για την Μάνδρα, στις 4 Μάρτη του 2015, λίγες μέρες μετά την πλημμύρα, που είχε γίνει και τότε στα ίδια μπαζωμένα ρέματα της Αγ. Αικατερίνης, το ρέμα Σούρες, ευτυχώς τότε χωρίς την απώλεια ζωής. Τότε όλοι μαζί αρνηθήκατε να το συζητήσουμε.

Τώρα συζητάμε τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, παλιότερα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σήμερα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών.

Είναι προκλητικός ο τρόπος που αντιμετωπίζετε την καταστροφή που έπληξε τους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Αντί, έστω εκ των υστέρων, να προσπαθήσετε όλες οι δυνάμεις σας να στραφούν στην κατεύθυνση της βοήθειας των πληγέντων από την πλημμύρα, αναλώνεστε στην επικοινωνιακή διαχείριση, με τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, αλλά και τις φαιδρές εμφανίσεις με αδιάβροχα  φωσφορίζοντα μπουφάν μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο, που αποτελούν χλευασμό στα αθώα θύματα. 



Ακόμα και σήμερα διαλέγετε να μην τοποθετήστε από την αρχή. Και τώρα επικοινωνιακά το αντιμετωπίζεταε κα Δούρου.

Έτσι προσπαθείτε να καλύψετε και τις δικές σας εγκληματικές ευθύνες και να δημιουργήσετε ασπίδα προστασίας στην κυβέρνηση. 

Εμφανίζετε μια εικόνα, ότι εσείς όλα καλά τα κάνατε, αλλά η γραφειοκρατία δεν σας αφήνει στοχοποιώντας τον Δασάρχη, μόνο που η αντίστοιχη υπηρεσία, σάς  διαψεύδει.
 
Κατά περίπτωση το αλλάζετε υποστηρίζοντας, ότι σε 3 χρόνια δεν μπορούσατε να λύσετε προβλήματα δεκαετιών. Πιθανά να μην προλαβαίνατε αν και προεκλογικά άλλα  λέγατε. Όμως εσείς όχι μόνο δεν αρχίσατε τη λύση των προβλημάτων αλλά βάζετε και το δικό σας λιθαράκι στην επιδείνωση τους.

Αποκορύφωμα ήταν η από κάθε άποψη απαράδεκτη στάση σας στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης.

Ξεκινήσατε, σαν να βρισκόσασταν σε σεμινάριο, δείχνοντας βίντεο από την πλημμυρισμένη περιοχή σε αυτούς που βγήκαν μέσα από τα λασπόνερα, που πάλεψαν να κρατηθούν στη ζωή από τα ορμητικά ρέματα. 

Στα συνθήματά τους προκαλούσατε δίνοντας μαθήματα καλής συμπεριφοράς και απευθυνόμενοι απέναντί τους σαν να ήταν κατηγορούμενοι σε αίθουσα δικαστηρίου. 

Χαρακτηρίσατε με γραπτή ανακοίνωση υβριστικό το σύνθημα «έργα τώρα αντιπλημμυρικά για να μην πεθαίνει η εργατιά», που ακούστηκε με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αντιπεριφερειάρχη κου Βασιλείου και αυθαίρετα διακόψατε τη συνεδρίαση για να μπορέσετε να δραπετεύσετε. Απόφαση που είχατε πάρει από τη στιγμή που πληροφορηθήκατε για την παρουσία των κατοίκων και των εργαζόμενων της περιοχής.

Συνεχίσατε καλώντας για την επόμενη μέρα σύσκεψη των εκπροσωπών των παρατάξεων για την αντιμετώπιση της δήθεν «έκρυθμης λειτουργίας» του Περιφερειακού Συμβουλίου, που στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εσείς και μόνο εσείς προκαλούσατε την όποια ένταση.

Στόχος της σύσκεψης ήταν  να βρείτε στηρίγματα και να δημιουργήσετε συνενόχους στην αυθαιρεσία σας, που βρήκατε στις παρατάξεις των αντίστοιχων πολιτικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ, που είναι μαζί με εσάς συνυπεύθυνοι και για τις καταστροφικές και δολοφονικές πλημμύρες.

Ερχονται πληροφορίες ότι ταυτόχρονα εξετάζετε τρόπους περιορισμού της ελεύθερης παρακολούθησης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικαλούμενη την τελευταία συνεδρίαση και ότι η συνάντηση που καλέσατε είχε και στόχο να βολιδοσκοπήσετε τις άλλες παρατάξεις πως θα το αντιμετώπιζαν.

Επειδή λοιπόν μιλάμε για πληροφορίες εδώ είσαστε να τις επιβεβαιώσετε ή να τις διαψεύσετε.

Εμείς πάντως σε κάθε περίπτωση σας κάνουμε καθαρό ότι τέτοιο ή παρόμοιο ενδεχόμενο θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι!!!

Στον αντίποδα της στάση σας βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

Είναι αξιοσημείωτη η αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από το λαό μας, που παρά τα τεράστια προβλήματα, που έχει, προσέτρεξε να βοηθήσει αυθόρμητα, ή και οργανωμένα, όπως κάνουν τα δεκάδες εργατικά σωματεία, που με την αυθαίρετη διακοπή σας στόχο είχατε να μην τοποθετηθούν οι εκπρόσωποί τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

  Αυτή η πολύτιμη αλληλεγγύη αμβλύνει και ως ένα βαθμό, κρύβει τις ανεπάρκειες της κρατικής βοήθειας, που ειδικά σε τέτοιες ώρες την έχουν μεγάλη ανάγκη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε και ψήφισε στην Βουλή η κυβέρνηση δεν καλύπτουν το 100% των καταστροφών που έπαθαν οι πληγέντες εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί επαγγελματίες με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, δηλαδή του κράτους. 

Σοβαρό επίσης ζήτημα είναι αν και πότε αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν και θα φτάσει η βοήθεια στους πληγέντες γιατί η εμπειρία από παρόμοιες περιπτώσεις είναι ότι φτάνει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Η Ε.Ε., που όλοι σας ορκιζόσαστε στους στόχους και τη στρατηγική της, αρνείται να συνδράμει στην αντιμετώπιση της καταστροφής και να ενισχύσει τους πληγέντες, γιατί λέει, οι ζημιές είναι μικρότερες από το 1,5% του ΑΕΠ της Περιφέρειας!!! Δηλαδή έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η καταστροφή!

Αν όμως αφορούσε το κεφάλαιο και την καπιταλιστική ανάπτυξη, τότε είστε ιδιαίτερα κουβαρντάδες, φυσικά με τα λεφτά που μαζεύετε από το ξεζούμισμα των εργαζομένων, του λαού.

Σήμερα δυστυχώς συζητάμε τα αποτελέσματα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, που από αυτή τη θέση, ως εκπρόσωποι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει και όταν δεν ήταν στην επικαιρότητα, σε σημείο να μας θεωρείτε «ενοχλητικούς», αν όχι και «γραφικούς».

Όλοι αυτοί που αναφέραμε είναι υπεύθυνοι, έχουν εγκληματικές ευθύνες, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αυτές οι περιοχές στην Δυτική Αττική, που τώρα χτυπήθηκαν,  η Δυτική Αθήνα, ο Δυτικός Πειραιάς, η Ανατολική Αττική, όλες οι περιοχές στις όχθες του Κηφισού, οι παραλιακοί Δήμοι, δηλαδή όλη η Αττική είναι ευάλωτη, απόλυτα εκτεθειμένη στις πλημμύρες ακόμη και σε μια συνηθισμένη φθινοπωρινή μπόρα, πόσο μάλλον σε πιο ισχυρή βροχή.

Αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε φθινόπωρο. Αυτό που αλλάζει είναι η περιοχή. Για παράδειγμα το 2015 ήταν η Δυτική Αθήνα, που πλήρωσαν με τη ζωή τους 2 αθώα θύματα, το 2014 ήταν σχεδόν όλη η Αττική, κύρια η Δυτική Αθήνα και ο Πειραιάς.

Δεν είναι λοιπόν τίποτα  πρωτόγνωρο που δεν  ξέρατε. Υπάρχουν και αρκετές μελέτες, που περιγράφουν με ακρίβεια το πρόβλημα, την αιτία του και προτείνουν λύσεις.

Είδαμε και αυτές τις μέρες αρκετούς επιστήμονες να τις αναπτύσσουν. Αυτές τις μελέτες τις θάβετε μέχρι να γίνουν ανεπίκαιρες, λόγω της αλλαγής δεδομένων που συντελούνται στο χρόνο που περιμένουν ανεκμετάλλευτες.

Είναι υποκρισία και πρόκληση ταυτόχρονα, οι κύριοι υπεύθυνοι αυτού του διαχρονικού εγκλήματος, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα  και οι Περιφερειακές Διοικήσεις προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, του κου Σγουρού, τώρα του ΣΥΡΙΖΑ με την κα Δούρου να εκφράζουν την λύπη τους. 

Ας φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, που έχουν επανειλημμένα επισημανθεί. Ας φρόντιζαν να γίνουν τα αντιδιαβρωτικά έργα και τα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους. Γνώριζαν, είχαν προειδοποιηθεί επανειλημμένα.

Για την συγκεκριμένη περιοχή π.χ., από το 2004 το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους και των κυβερνήσεων, τους είχε επισημάνει την μεγάλη ανάγκη συγκεκριμένων έργων για την αποφυγή πλημμύρας.

Τους το υπενθύμισε 1 χρόνο μετά, τον Οκτώβρη του 2005, ο «Ριζοσπάστης», τους το θυμίσαμε εμείς πριν 32 μήνες.

Και αντί να προχωρήσετε στα έργα, εσείς καθησυχάζατε, ότι όλα πηγαίνουν καλά και δεν υπάρχει κίνδυνος.

Τον Ιούλη που μας πέρασε, 4 μήνες πριν, το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαίωνε, ότι στη Νέα Πέραμο, που πνίγηκαν, χάθηκαν ζωές, δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, ακόμα και αν η ποσότητα της βροχής είναι από αυτές που συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια.

Αλλά και εσείς, 10 μέρες πριν το έγκλημα στις 6 Νοέμβρη, ο Αντιπεριφερειάρχης σας στη Δυτική Αττική, ο κος Βασιλείου, που προκλητικά μας κουνά και τώρα το δάχτυλο, καθησύχαζε, ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της χειμερινής περιόδου». Δηλαδή τι περισσότερο θα γινόταν αν δεν ήσασταν έτοιμοι;

Το φθινόπωρο του 2013, που είχαμε συζήτηση στο τότε Περιφερειακό Συμβούλιο, πάλι με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανάγκη συνολικής μελέτης για αντιπλημμυρική προστασία όλης της Αττικής και όχι αποσπασματικών έργων που αλλού έλυναν και αλλού δημιουργούσαν πρόβλημα, ο κος Σγουρός είχε δεσμευτεί, ότι το Φλεβάρη του 2014 θα έφερνε ολοκληρωμένη  μελέτη, που ποτέ δεν είδαμε. Διαβάζουμε, ότι την έχει παραδώσει στη διοίκηση της κας Δούρου. Αλήθεια, ψέματα εσείς γνωρίζετε.

Τώρα εκ των υστέρων λέτε κι εσείς κα Δούρου ότι έχετε ολοκληρωμένο σχέδιο και αντίστοιχη μελέτη, μόνο που στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει έρθει ποτέ.

Όλοι εσείς λοιπόν, αντί να προχωρήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που σας δίνει ο νόμος στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα  (και σε αυτό η Περιφέρεια την έχει την αρμοδιότητα και την έχετε αποδεχτεί), κάθε φορά δηλώνατε, όπως και τώρα, τη λύπη σας,  ότι εδώ τελειώνουν τα ψέματα και θα προχωρήσετε, για να το ξεχάσετε μόλις έσβηναν τα φώτα της T.V. Το ίδιο θα κάνετε και τώρα !  Θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαρούμε να μας διαψεύσετε.

Σήμερα, χωρίς καμιά ντροπή και με περίσσιο θράσος, αλλά και αλαζονεία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ψάχνετε δικαιολογίες.
 
Φταίνε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», η «κλιματική αλλαγή», η «γραφειοκρατία», που δεν σας αφήνει να κάνετε τα έργα και καταλήξατε στο ότι για όλα «φταίει ο Δασάρχης», που κρατά τις μελέτες και δεν τις αφήνει να προχωρήσουν.

Έργα όμως που χρειάζεται το κεφάλαιο και είναι στις προτεραιότητές του, πώς καταφέρνουν οι μελέτες και «ωριμάζουν» ταχύτατα και οι διαγωνισμοί και οι ενστάσεις και όλα αυτά που επικαλείστε ως δικαιολογίες εκεί ξεπερνιούνται;

Παράδειγμα, τα έργα στον φαληρικό όρμο, που είναι απαίτηση του ιδρύματος Νιάρχου, που το χρειάζεται το τουριστικό κεφάλαιο, ξεκίνησαν εν ριπή οφθαλμού. Και όσο για το αντιπλημμυρικό κομμάτι του που επικαλείστε είναι αυτό που λέμε «μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα»!

Ασφαλώς και υπάρχει το «τέρας της γραφειοκρατίας», αλλά μόνο για το λαό και τις ανάγκες του.

Σήμερα την επικαλείστε, αλλά τι κάνατε για να την αντιμετωπίσετε; Είχατε και έχετε  το μαχαίρι και το πεπόνι. Φυσικά αυτό ισχύει και για αυτούς που κυβερνούσαν πριν από εσάς και σήμερα κάνουν τους τιμητές.

Φτάσατε μάλιστα στην αθλιότητα εσείς και ο πολιτικός σας φορέας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα σας η «Αυγή», να ρίχνετε την ευθύνη στα θύματα, που δήθεν αυθαιρέτησαν και μπάζωσαν τα ρέματα.
 - Τότε γιατί τους έδωσαν οι υπηρεσίες του κράτους την άδεια να οικοδομήσουν;
- Τους δρόμους που φτιάχτηκαν πάνω στα μπαζωμένα ρέματα, ο φτωχόκοσμος τους  έφτιαξε;
- Τις μεγάλες αποθήκες εταιρειών ο φτωχόκοσμος τις έφτιαξε;
- Το αμαξοστάσιο του Δήμου  Μάνδρας φτωχόκοσμος το έφτιαξε;

Είναι προκλητικό ακόμα και τώρα με τόσα θύματα, με τέτοια καταστροφή να προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε και να ενοχοποιείτε τα θύματα.

Σήμερα μοιράσατε και ένα σχέδιο - πρόταση για απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής, άγνωστη έννοια βέβαια για εσάς.Μέσα απ’ αυτό προσπαθείτε να καλύψετε όχι μόνο τις δικές σας ευθύνες αλλά και των προκατόχων σας. Είναι ίσως το αντάλλαγμα για να το ψηφίσουν;

Αρχίζετε το γαϊτανάκι της μετάθεσης και διάχυσης  των ευθυνών. Αν την ευθύνη την  έχει η κυβέρνηση ή η Περιφέρεια ή ο Δήμος, χωρίς να εγκαταλείπετε και την προσπάθεια ενοχοποίησης  των ίδιων των θυμάτων.

Ασφαλώς η κυβέρνηση η σημερινή και οι προηγούμενες έχουν την κύρια  ευθύνη, αλλά μέχρι χθες δεν το ξέρατε; Γιατί το επικαλείστε τώρα; Αλλά και εσείς, η Περιφέρεια, οι Δήμοι κομμάτι αυτού του μηχανισμού είστε. Τις αρμοδιότητες τις αποδεχτήκατε και σε πολλές περιπτώσεις τις διεκδικήσατε, μην παριστάνετε τους αθώους.

Ορισμένα απ’ αυτά που στο σχέδιο προτείνετε, τα έχετε αντιγράψει από τα αιτήματα που έχουν καταθέσει τα σωματεία και είναι σωστά, αναρωτιόμαστε όμως γιατί την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή δεν τα ψήφισε η κυβέρνησή σας   μαζί με την τροπολογία για την ανεπαρκή βοήθεια; Σε άλλες περιπτώσεις που σας ενδιαφέρει πραγματικά,  μια χαρά τα καταφέρνατε να ψηφιστούν στη Βουλή και χωρίς βοήθεια.

Μην ψάχνετε λοιπόν σ’ εμάς συνενόχους και συγχωροχάρτι στην εγκληματική πολιτική σας.

Αναρωτιέται κανείς γιατί γίνονται όλα αυτά; Δεν τα βλέπουν; Είναι ανίκανοι;

ΟΧΙ. Είναι συνειδητή επιλογή  και εσάς και των προηγούμενων να υπηρετείτε το κεφάλαιο και τα κέρδη του, που δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των εργαζομένων, του φτωχού λαού.

Είναι συνειδητή επιλογή  να θυσιάζετε το φτωχό λαό και τις ανάγκες του για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Να καίγονται για να αποχαρακτηριστούν και να αξιοποιηθούν δάση και οι ορεινοί όγκοι, οι ελεύθεροι χώροι να μείνουν αναξιοποίητοι, για να πουληθούν φτηνά.  Να κάνουν  τα ρέματα οικόπεδα που η ΕΥΔΑΠ έχει κοστολογήσει και πουλά.

Είναι συνειδητή επιλογή  να κάνετε έργα, να κατευθύνετε τους πόρους εκεί που εξυπηρετούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα κέρδη τους. Γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα εκτός από το κατασκευαστικό κέρδος δεν έχουν κέρδος στη συνέχεια,  στην λειτουργία τους. Δεν είναι ανταποδοτικά έργα για να τα πληρώσει ο λαός στη χρήση τους όπως για παράδειγμα οι δρόμοι. Γι’ αυτό η ΕΕ δεν τα έχει στα επιλέξιμα για χρηματοδότηση έργα.

Γεμίζετε ψέματα  τον κόσμο ότι δήθεν κάνετε αντιπλημμυρικά έργα πολλών εκατομμυρίων 550,7 εκ. ευρώ για 170 έργα. Ενώ έχετε διαθέσει μόνο 12,9 εκ. ευρώ για το 2017.  Και η πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό του 2018 που καταθέσατε προβλέπει 23 εκ. ευρώ.

Γεμίζετε με νούμερα και δήθεν έργα για να παραπλανάτε, όπως παραπλανά και ο πρωθυπουργός που στη βουλή ανακοίνωσε ότι υπάρχουν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 πρόσθετα κονδύλια 250 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αυτά όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα χειρότερα τα κονδύλια του 2018 για τέτοια έργα του αρμόδιου υπουργείου εσωτερικών είναι μειωμένα κατά 24 εκατ. ευρώ !! Μετά από την αποκάλυψη που έγινε στη Βουλή από το ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να καλύψει αυτό το ψέμα.

Αλλά αν όντως έτσι που εσείς λέτε είναι και δαπανάτε όλα αυτά που αναφέρετε, τότε γιατί πνιγόμαστε σε κάθε μπόρα;

Τα τραγικά αποτελέσματα είναι που διαψεύδουν τα χονδροειδή ψέματα που χωρίς ντροπή αραδιάζετε.

Σας θυμίζουμε πάλι από τα πρακτικά της 22ας Νοέμβρη του 2016 «16 και μισό εκατομμύρια είναι τα χρήματα που διαθέτετε από τον προϋπολογισμό φέτος για αντιπλημμυρικά έργα στην  Αττική, στο σύνολο 300 που έχετε υπολογίσει να κάνετε. Δηλαδή με βάση αυτό το ρυθμό θα χρειαστεί καμιά δεκαπενταριά χρόνια για να υλοποιήσετε αυτό το ελλιπές σχέδιο το οποίο έχετε μπροστά σας. Αυτό θεωρείτε ότι είναι σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις τα ζητήματα; Δηλαδή με την πρώτη βροχή να πνίγεται η Δυτική Αθήνα, να πνίγονται τα φτωχόσπιτα, να παίρνει το νερό το βιος του κόσμου και εσείς να λέτε ότι ξέρετε αυτή είναι η προτεραιότητά μας σήμερα».

Γι’ αυτό ο φτωχός λαός, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από εσάς.



Τους προειδοποιούμε ότι μόλις καταλαγιάσει η οργή, η αγανάκτηση και  φύγουν οι κάμερες, θα αρχίσει να σβήνει και το ενδιαφέρον σας και θα επανέλθει η «λογική» σας , ο «ρεαλισμός» σας που πάντα είναι αυτό που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Τα θύματα αυτής της τραγωδίας πρέπει να στηριχθούν στην πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους και να διεκδικήσουν – να επιβάλουν λύσεις που προστατεύουν τη ζωή τους, το βιός τους.


- Να ξεκινήσουν τώρα όλα τα αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.
- Να ξεκινήσει τώρα ο ουσιαστικός έλεγχος  και η αντισεισμική θωράκιση των σπιτιών και των υποδομών.
- Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που τα σωματεία και η Επιτροπή Αγώνα των αυτοαπασχολουμένων πρόβαλαν και προσυπογράφουμε  με προτεραιότητα στην προστασία την πληγέντων.
- Την αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις, χωρίς δάνεια.
- Να παγώσουν όλα τα δάνεια, χρέη κλπ προς Τράπεζες, Δημόσιο, οργανισμούς κλπ.
- Να απαλλαγούν από τέλη, φόρους και λογαριασμούς  του Ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Αυτά μόνο με τη δική τους οργάνωση και πάλη θα γίνουν πράξη. Εμείς σ’ αυτές τις διεκδικήσεις τους θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί τους με  όλες τις δυνάμεις μας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *