Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Άρνηση καταψήφισης του «σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου»

Στην απαίτηση συμβούλων, το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 28 Γενάρη,  να αποφασίσει να ζητήσει την απόσυρση του «σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου» για το Ασφαλιστικό, η Διοίκηση της Περιφέρειας πρότεινε ένα ψήφισμα που σε τίποτα δεν διαφέρει από τα non paper που κατά καιρούς έχει εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας.


Οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να αποτελειώσει τη «βρώμικη δουλειά», που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να διαλύσει την Κοινωνική Ασφάλιση. Τόνισαν ότι η Κοινωνική Ασφάλιση δεν αφορά μόνο στις συντάξεις, όπου επιλεκτικά επικεντρώνεται το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα αντανακλούν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τα εργασιακά δικαιώματα, όπου το οκτάωρο αντικαθίστανται με την ημιαπασχόληση, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία. Πρόκειται για μέτρα προαποφασισμένα εδώ και δεκαετίες

Κάλεσαν το λαό να βάλει φρένο, να ανατρέψει τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, να παλέψει να μη φτάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης στη Βουλή και να απαιτήσει δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με παροχές υψηλού επιπέδου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *