Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία από τις πυρκαγιές



Κανένα συγκεκριμένο και ουσιαστικό σχέδιο δεν παρουσιάστηκε ούτε και μέτρα ή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι έχουν γίνει τα στοιχειώδη (αποψιλώσεις, διανοίξεις δρόμων κλπ). Καμία απόφαση για διεκδίκηση από την κυβέρνηση να δοθούν κονδύλια και προσωπικό έγκαιρα ώστε η πυροσβεστική και η δασική υπηρεσία να καταφέρουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους. Καμία πρόθεση να αυξηθούν τα κονδύλια από την Περιφέρεια στο να καθαριστούν Άλση που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Το συμπέρασμα από τη συζήτηση για την πυροπροστασία που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη18-06-2015, στην Περιφέρεια Αττικής είναι ότι όλα εκκρεμούν νομότυπα!!!!

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρκείται στο ότι μέχρι σήμερα έχει κάνει τις απαραίτητες διαχειριστικές ενέργειες δηλ, επιστολές, συσκέψεις, ομάδες εργασίας, υλικά για τους εθελοντές κλπ. Για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, επικαλείται τους μνημονιακούς νόμους για την έλλειψη προσωπικού, διαπιστώνει τις ελλείψεις στην πυροσβεστική και δασική υπηρεσία που δημιούργησε η προηγούμενη κυβερνητική πολιτική, συνεχίζει το μπαλάκι ποιος έχει την αρμοδιότητα ποιος έχει τους πόρους. Γι αυτό και σε αυτή τη συζήτηση είχε την αμέριστη συμπαράσταση της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού.

Η κατάσταση που δημιουργείται είναι επικίνδυνη τόσο για όσους εμπλέκονται στο έργο της πυρόσβεσης (πυροσβέστες, εθελοντές) όσο και για όλο το λαό. Η αντιμετώπιση των τελευταίων πυρκαγιών δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για την ετοιμότητα και την ικανότητα της Περιφερειακής αρχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, κονδύλια και προσωπικό για την πυροσβεστική υπηρεσία, για να αντιστραφεί η υπολειτουργία των υπηρεσιών, η αποδιάρθρωση υποδομών και εγκαταστάσεων καθώς και η πλήρης υποβάθμιση της συντήρησης και της επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού, που πλήττει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, με αποτέλεσμα την αναγκαστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων πυρόσβεσης σε ιδιώτες.

Απαιτεί την ενίσχυση με προσωπικό της δασικής υπηρεσίας.

Απαιτεί από την περιφέρεια αντί να δίνει τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας για τους δανειστές, να διατεθούν ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Απαιτεί την κατάργηση όλων αυτών των νόμων που εμπορευματοποιούν τη γη και αποτελούν τον κυριότερο εμπρηστικό μηχανισμό. 

Σε αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση της Περιφέρειας «ποιεί την νήσσαν».

Στηρίζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης των δασών, των περικοπών, της μείωσης προσωπικού, των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική της ΕΕ, που υλοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται αμείωτη και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο λαός όμως δεν μπορεί ούτε να ματώνει, ούτε να πνίγεται, ούτε να καίγεται.

Έχει δικαίωμα να απαιτήσει όσα παράγει και όσα του αρπάζουν να τα πάρει πίσω σε ασφάλεια και ευημερία γι’ αυτόν και τα παιδιά του.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *