Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η Διοίκηση Δούρου ιδιωτικοποιεί την καθαριότητα στην Περιφέρεια Αττικής




Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 21 Μάη 2015, κατήγγειλαν την Διοίκηση της Περιφέρειας, που σε αγαστή συνεργασία με τις Παρατάξεις Σγουρού, Κουμουτσάκου & Χαϊκάλη, παραχωρεί την καθαριότητα των κτιρίων, που στεγάζονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και η Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Κεντρικού Τομέα Αθήνας, σε εργολάβους, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας μετά τους αρχικούς λεονταρισμούς και την ακύρωση των διαγωνισμών για την ανάθεση της καθαριότητας που είχε αποφασίσει η προηγούμενη Διοίκηση Σγουρού, συνεχίζει με τη σειρά της την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που εδώ και πολλά χρόνια προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις Περιφερειών και Δήμων. Για να ντύσει με δήθεν κοινωνικό περιεχόμενο την ιδιωτικοποίηση, αξιοποιεί τους ΚΟΙ.Σ.ΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης), δηλώνοντας μάλιστα, ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να προωθηθεί για την εργασιακή επανένταξη των ατόμων με αναπηρία, που στην ουσία αποτελεί το προκάλυμμα για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των κτιρίων.

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν την πάγια θέση τους για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Ζήτησαν από την Διοίκηση να εξηγήσει το γιατί δεν υλοποιείται η απόφαση 387/2014 του Περιφερειακού Συμβουλίου για πρόσληψη 139 υπαλλήλων εκ των οποίων 28 στην καθαριότητα, αριθμός σαφώς μικρότερος των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών, που θα έδινε ανάσα στη λειτουργία μιας σειράς υπηρεσιών, που σήμερα υπολειτουργούν ή ανατίθενται σε ιδιώτες. Αν η Διοίκηση Δούρου, έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα άτομα με αναπηρία, ας προχωρήσει στην πρόσληψή τους, σε θέσεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Η πρόθεση της Διοίκησης να παραχωρήσει την καθαριότητα σε εργολάβους, ουσιαστικά σημαίνει την παραίτησή της από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την ίδια ώρα που εκατοντάδες υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται σε ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον και οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας βιώνουν μια τριτοκοσμική εικόνα.

Κάλεσαν τέλος τους εργαζόμενους να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς κάθε κλάδος που ιδιωτικοποιείται φέρνει πιο κοντά την απώλεια των κατακτήσεων για το σύνολο των εργαζομένων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *