Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΧΥΤΑ Γραμματικού



Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλουν την Περιφερειακή Αρχή για την απόφασή της να συνεχίσει την κατασκευή των έργων του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (στις 30/3) πήρε απόφαση να παρατείνει για ένα χρόνο την εκτέλεση των έργων.

Στη συνεδρίαση της 2 Απρίλη -μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης- για το θέμα, αναδείχθηκε ότι η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για το έργο, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Ενώ τότε το χαρακτήριζε «φαραωνική κατασκευή προς όφελος των εργολαβικών συμφερόντων», σήμερα δίνει το πράσινο φως για την ολοκλήρωσή του και δημιουργεί τετελεσμένα ως προς το απαράδεκτο αυτό έργο.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που παραβρέθηκαν διαμαρτυρόμενοι στη συνεδρίαση και εισέπραξαν τη χλεύη και την άρνηση της πλειοψηφίας και της κ. Δούρου να γίνει συζήτηση και να πάρουν το λόγο, αποχώρησαν καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική της.

Με παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις. Σημείωσαν επίσης την υποκρισία της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, που από τη μια προσκυνάει συνειδητά την πολιτική της ΕΕ και από την άλλη δικαιολογείται ότι προχωρά στην κατασκευή του ΧΥΤΑ για να μη «χάσει πόρους και κονδύλια». 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο επιζήμια είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η πολιτική του ευρωμονόδρομου. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει προτάσεις για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την ακαταλληλότητα του Γραμματικού και της Κερατέας, για την αναβάθμιση της ζωής των εκατομμυρίων εργαζομένων της Αττικής.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *