Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Παρεμβάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο

    Την Πέμπτη 05 Μαρτίου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η περιφερειακή αρχή με πολύ φθηνές δικαιολογίες, αρνήθηκε τη συζήτηση τριών προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκή Συσπείρωσης και συγκεκριμένα:

    Για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες σε Μάνδρα και Χαλκούτσι, ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να διεκδικήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων, όπως έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων, άμεση και πλήρη αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών, πάγωμα των χρεών, παύση διαδικασιών κατάσχεσης και απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη.

    Με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση, που ζητά τη μείωση των προσλήψεων
έκτακτου προσωπικού κατά 10% σε σχέση με το 2014, σε ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού κάλεσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτήσει την κατάργηση των παραπάνω μνημονιακών νόμων, την κάλυψη των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν οι οξυμένες ανάγκες σε έργα και υποδομές που θα ανακουφίσουν τη λαϊκή οικογένεια.

    Για την κατασκευή του κτιρίου, που θα στεγάσει το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας, ζήτησαν την άμεση τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, με ένταξη του έργου σε αυτό καθώς και αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη κατασκευή του σχολείου, που θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην περιοχή αφού το υφιστάμενο κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο και υπάρχει επίσης κίνδυνος λήξης της άδειας οικοδομής.

    Σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, όπως αυτό της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλαν ότι, το τόσο απαραίτητο έργο γίνεται με την διαδικασία μελέτης-κατασκευής και όχι με δημόσιο διαγωνισμό που έχει τη δυνατότητα εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας κατασκευής και τιμής. Επίσης το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος της Αίγινας έχει δυνατότητα να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του έργου σε τρίτο, αλλά διατηρεί την υποχρέωση της συντήρηση του.

    Σχετικά με το έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου, Γυμναστήριου και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, επεσήμαναν ότι πρόκειται για έργο που το κόστος του έχει ήδη ανέλθει στα 9,5 εκ. και ότι αντί για κατασκευή ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου, με κολυμβητήριο και κλειστό υπόγειο πάρκινγκ, τελικά απλώς αποσυντέθηκε το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο πάνω και ο περιβάλλων χώρος θα στρωθεί με πλάκες ενώ δεν έχει γίνει κανένα έργο βελτίωσης της υπάρχουσας παιδικής πισίνας.

    Τέλος για την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) ισχύος 11,5 MW στη θέση “Αδέρες” στο Δήμο Τροιζηνίας, κατήγγειλαν ότι το έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και πως σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση επέρχονται πρόσθετες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *