Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου για 4η Συνεδρίαση (10 Φλεβάρη 2015) του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Την Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015, στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα που αφορά στη σύναψη σύμβασης παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2015 – 2020 καθώς και το θέμα για την έγκριση δράσεων και υποχρεώσεων για την «Δημιουργία και λειτουργία Κεντρικού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν. Σ. Επ.)

Για το ζήτημα της τουριστικής προβολής οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατάγγειλαν ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει διαφορές στρατηγικού χαρακτήρα από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, παρά μόνο διαχειριστικού. Και τούτο, διότι σταθερό σημείο αναφοράς παραμένει η διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, της κρουαζιέρας κλπ..
Τόνισαν ότι η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ότι ο τουρισμός είναι ανθρώπινη ανάγκη, είναι δικαίωμα του λαού που θυσιάζεται στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα με μοχλό το κέρδος. Η ανάπτυξη που εμείς προτείνουμε αφορά στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων δηλαδή αυτών που εργάζονται στον τουρισμό – επισιτισμό για δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αποδοχές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και στο λαό που έχει δικαίωμα σε φτηνό, ποιοτικό τουρισμό και αναψυχή.
Για το ζήτημα της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν. Σ. Επ.) κατάγγειλαν για άλλη μια φορά ότι αυτά τα προγράμματα οδηγούν σε πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών ιδιαίτερα στους Δήμους. Τα προγράμματα αυτά τα έχουν καταγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων. Παρόλα αυτά η Διοίκηση της Περιφέρειας  με την προώθηση αυτών των προγραμμάτων αποδεικνύει στην πράξη ότι οι προεκλογικές φιλεργατικές κορώνες της ήταν μόνο λόγια.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *